KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Gerçekleştirildi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin 8.etabı 05-08 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sayın Türker Duran tarafından verilen 4 günlük eğitim programında; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletmenin fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları; KOSGEB destekleri, başvuru uygulama süreçleri, desteklerde dikkat edilecek hususlar kursiyerlere anlatıldı.

* Sertifika sahiplerine 150 bin TL’ye kadar Destek Fırsatı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü tarafından yapılan açıklamada; “Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kendi işini yapmak ve geliştirmek isteyenlerin sayısı oldukça çok. Oda olarak yeni girişimcilere destek olmak üzere bu programa önem veriyoruz ve geleneksel hale gelen bu programı her yıl 1-2 kez düzenliyoruz. Yeni girişimcilerimizin bir an önce projelerini hazırlamalarını ve iş hayatına başlamalarını temenni ediyoruz” dedi. Başkan Güncü, Girişimcilik Eğitimini tamamlayıp, sertifikalarını alan kursiyerlerin, daha önce faaliyet göstermedikleri bir sektörde işletmelerini açtıktan sonra hazırlayacakları proje ile KOSGEB’e başvurmaları durumunda 50 bin TL’si hibe olmak üzere 150 bin TL’lik destekten faydalanabileceği belirtti.

* 25 Kursiyer Sertifika Alacak

Eğitim sonunda 23’ü kadın veya genç girişimci olmak üzere 25 kursiyerin Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığı ve sertifikaların yapılacak törenle kursiyerlere teslim edileceği ifade edildi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik

»