TS EN ISO 9001:2015 Geçiş Denetimi Başarıyla Gerçekleşti

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kalitesini arttırarak sürekliliğini sağlamak üzere uyguladığı TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin TS EN ISO 9001:2015 versiyonuna geçiş denetimi oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Meclis Başkanı Hüseyin Fikri Sezer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Gökhan Tüydeş ile Genel Sekreter Özgür Carlı, Ticaret Sicil Müdürü Burak Baydemir, Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Özcan Kozluca, Ticaret Sicil Memuru Semih Cömert, Muhasebe Memuru Mehmet Karamanlar ve TSE Bursa Bölge Müdürlüğü Baş Tetkik Görevlisi Ahmet Parlatan ile Tetkik Görevlisi Rıdvan Aydın’ ın katıldığı açılış toplantısı ile başlayan tetkik programı, hizmet birimlerinde gün boyu süren incelemeler sonunda tamamlandı.

Genel Sekreterlik, Ticaret Sicil Müdürlüğü, Oda Sicil ve Kalite Birimlerinde, dokümanların ve kayıtların yeni versiyona göre güncellenmesi ve örnekleme metoduyla incelenmesi, ilgili alanlardaki çalışmaların ve şartların gözlemlenmesi suretiyle gerçekleşen tetkikler kapsamında; Odada yürütülen faaliyetlerin TS EN ISO 9001:2015 standartlarına, dokümantasyon ve uygulama açısından uygunluğu denetlendi.

Kapanış toplantısında söz alan TSE Baş Tetkik Görevlisi Ahmet Parlatan; “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Standartları kapsamında yürütmekte olduğu faaliyetler ile süreç iyileştirme ve geliştirme yönündeki başarılı çalışmalarını, yeni versiyon TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminde de uygulamaya başladığını görmekten Türk Standartları Enstitüsü olarak memnuniyet duyuyoruz. Bu başarılı çalışmalardan dolayı Karacabey TSO Yönetimini ve personelini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2005 yılından bu yana sahibi olduğu TSE Kalite Belgesinin 9001:2015 versiyonuna geçiş “Belge Yenileme Tetkiki” başarıyla tamamlandı ve 3 yıllık kullanım hakkı yenilendi.