Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018

Sayın Üyemiz,

T.C.Karacabey Kaymakamlığı'ndan alınan yazıda, T.C.Bursa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atfen; 29 Kasım - 2 Aralık 2018 tarihleri arasında Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ile 6. İslami İşbirliği Teşkilatı(İİT) Helal Expo'nun, 34. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi(İSEDAK) Bakanlar Toplantısı ile eş zamanlı olarak, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleneceği bildirilmiştir.

Yazının devamında, Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2018 ile 6. İslami İşbirliği Teşkilatı(İİT) Helal Expo'nun helal standartları, belgelendirilmesi ve akreditasyonu konusundaki ülkemiz politika ve yaklaşımlarının tüm dünyaya duyurulması, helal ürün ve hizmetlerimizin uluslararası alanda tanıtılması, ayrıca ülkemizin helal alanındaki lider, kural koyucu ve merkez ülke konumunun güçlendirilmesi açısından bir fırsat olduğunun değerlendirildiği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,