“EKONOMİDE FIRSATLAR” Eğitimi Gerçekleştirildi

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bursa Merkez Müdürlüğü arasında imzalanan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Protokolü kapsamında “EKONOMİDE FIRSATLAR” Eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasında Yönetim Kurulu Başkanımız Naci Güncü “ Avrupa İşletmeler Ağı Projesi ile KOBİ’lerin bilgiye erişiminin kolaylaştırılması, KOBİ’ler tarafından geliştirilen teknolojilerin pazarlanması ya da ihtiyaç duydukları teknolojilere ulaşmada yardım sağlanması hususunda işbirlikleri gerçekleştirmekteyiz. Günümüz piyasa koşullarını düşündüğümüzde bugünkü eğitimin daha önemli hale geldiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Olay TV Finansa Bakış Programı Editörü ve Ekometre Gazetesi Köşe Yazarı Ekonomist Sinem Toplan’ın sunumuyla gerçekleştirilen “Ekonomide Fırsatlar” Eğitiminde katılımcılara;

* 21. Yüzyılda Ekonomi

* Ülkemize doğrudan yatırım yapan ülkeler ve yatırım yapılan sektörler

* Türkiye’de iş yapmanın maliyeti

* Son dönemdeki döviz hareketliliğinin sebepleri

* Türkiye’nin Makroekonomik Göstergeleri

* Dış borcumuzun son 25 yıldaki durumu

* Yeni Ekonomik Programın rakamları

* İnşaat sektöründeki daralmanın nedenleri

* Yeni dönemde devlet teşviklerinin niteliği

* İşletmeler için finansal yönetim planlama yolları

* Riskler ve Risklerin Yönetimi

* Alacak Sigortaları

* İhracat Sigortaları

* Dünyada ve Ülkemizde kg başına ihracat rakamları

* Eleman temininde güçlük yaşanan meslekler

* Geleceğin Meslekleri

* İş-Kur, KGF ve Kosgeb Destekleri

Konu başlıklarında örnekler verilerek bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim programı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son bulurken; Eğitimi gerçekleştiren Ekonomist Sinem Toplan’a, Yönetim Kurulu Başkanımız Naci Güncü tarafından Atatürk portresi takdim edildi.