K.BEY TSO Yöneticileri Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerinde

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı.

TOBB tarafından organize edilen ve meclis üyelerine birlik iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanıtmak, çeşitli yönetim becerileri kazandırmak, üyeleri Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek amacıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile TOBB Sosyal Tesislerinde 01-03 Şubat 2019 tarihlerinde 3 gün olarak gerçekleştirilen seminere Yönetim Kurulu Başkanımız Naci Güncü, Meclis Başkanımız H.Fikri Sezer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sezgin Parlaklar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gökhan Tüydeş, Adnan Sinemce, Vahap Aka ile Meclis Üyelerimiz Mustafa Hari, Mustafa Oruç, Samet Karakaşlar ve Genel Sekreterimiz Özgür Carlı katıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılım sağladığı seminerlerin çok faydalı olduğunu belirten Karacabey TSO Yöneticileri, konusunda uzman öğreticilerin sunumuyla gerçekleştirilen seminerlerin yoğun ilgi gördüğünü ifade ettiler.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında iş dünyası olarak zor bir dönemden geçtiklerini, bu zorlu dönemde TOBB olarak sahaya indiklerini ve 365 oda / borsa başkanları ile bölge toplantılarında bir araya geldiklerini belirterek, bu toplantılarda Oda ve borsalardan gelen talep ve sıkıntıları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara tek tek ilettiğini aktardı. Bankalarla ilgili sıkıntıları çözmek amacıyla da Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya geldiklerini ve 13 ilde istişare toplantıları yaptıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bankacıların reel sektörün sorunlarını ilk defa sahaya inerek, birinci ağızdan dinlediğine işaret etti.

Oda ve borsalardan gelen talepler karşısında yapılan icraatlar konusunda meclis üyelerini bilgilendiren Hisarcıklıoğlu; Kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçlarının vadelendirilmesi, işverene asgari ücret desteği, tasfiye ve devir sözleşmeleri, teknik iflas sorunu, ticari alacak sigortası, lisanslı depoculuk alanındaki destekler, mera fonunun kaldırılması, iç piyasa için KDV ve ÖTV indirimleri, döviz sözleşmeleriyle ilgili sorunlar, ihracat kapamaları, ticari araçların kiralanması, KOBİ ve tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması, konut kredisi faizlerinin düşürülmesi ve KOBİ Değer Kredisi konularının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca, istihdam, finansman, vergi, mevzuat ve destekler konularında da takip edilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantı müteakibinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ayrıca bir görüşmede bulunan Odamız Heyeti, çevre odaların katılımıyla Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Toptan ve Perakende Gıda Sektörü müşterek meslek komiteleri toplantısında tespit edilen, sektör sorunlarını & çözüm önerilerini ve Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda yer alan ve taraflar açısından uygulamada mevcut sorunlara yönelik alınabilecek önlemler hakkında tespitlerini TOBB Başkanına aktararak, Karacabey’in sanayi ve ticaret hayatına dair mevcut durum ve beklentilerini paylaştı.

TOBB Yurtdışı İş Gezisi KOSGEB

İstihdam Seferberliği 2019