Karacabey TSO Akredite Oda Unvanını Yeniledi

Geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 3-8 ve 11. Dönem Oda/Borsaları; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende sertifikasını alan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın da, “Beş Yıldızlı Akreditasyon Belgesi” yenilendi.

Törende ilk olarak söz alan TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz dünyadaki tüm oda yapılarını inceleyerek akreditasyon sistemini Türkiye'ye getirdiklerini, hedeflerinin üyelerine birinci sınıf hizmet sağlamak olduğunu belirtti. Akreditasyonun bunun en önemli adımları arasında yer aldığını dile getiren Yavuz, üyeler ve odalar arasında kurulan bağların gün geçtikçe kuvvetlendiğini söyledi. Yavuz, toplamda 269 oda ve borsanın akredite olduğunu, 365 oda ve borsayı akredite etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve dönüşen dünyada iş dünyasının kendisini geliştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların da kendilerini dönüştürüp geliştirdiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, geçen sene 115 oda ve borsada akreditasyon denetimleri yapıldığını, bunlardan 103'ünün belgelerini yenileyebildiğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, "Belgeyi aldık, iş bitti yok. Onlar da kendilerini yeniliyorlar." ifadelerini kullandı.

Hizmet kalitesini daha da artırmak için üyelerin ve firmaların taleplerinin toplanmasına devam edilmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bizden daha fazla nasıl hizmet bekliyorlar, bunu görmemiz lazım. Camiamıza yakışan kalitede ve aktif çalışan kurumlar olmamız lazım. Bu camiaya hizmet, esasında milli bir görev. İnşallah hep birlikte camiamızı ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacağız." diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, bakanlık olarak politika oluşturma süreçlerinde sivil toplumun görüş ve önerilerini çok önemsediklerini belirterek, oda ve borsalarla Türkiye'nin güçlü yarınları için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Bakan Pekcan, 21. yüzyılın küresel ekonomisinde akreditasyonun öneminin farkında olduklarını dile getirerek, "Akreditasyon güven demek, kalite demek, kalite ise marka demek. Günümüzde güven veren, kaliteli olan, markalaşan rekabette her zaman öne çıkıyor. Artık ülkeler, şehirler markalaşıyor." ifadesini kullandı.

Bugün kalite kavramının altını yalnızca marka değil, yalnızca ülke imajı değil, aynı zamanda standardizasyon ve akreditasyonun da doldurduğunu anlatan Pekcan, şunları kaydetti: "Hizmet ticaretinin hızla geliştiği bir dönemde, belki de hizmet alanındaki akreditasyon faaliyeti mal ticaretinden dahi önemli hale gelmiştir. Bu nedenle TOBB'un bu girişimini son derece önemli buluyorum. Bu denli rekabetçi bir düzende, oda ve borsalarımızın akreditasyonu son derece önemlidir. Akreditasyon, oda ve borsalarımızın güvenilir ve kaliteli hizmet sunduğunun önemli bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde, ülkemiz ekonomisi için çok önemli olan oda ve borsalarımızı daha da güçlendirmek temel hedeflerimizden biridir. Daha güçlü bir ekonomi için kaliteli hizmet sunan, kurumsallaşmış, Avrupa ve dünya oda/borsa sistemiyle uyumlu, üyelerinin talep ve ihtiyaçlarına güvenilir hızlı çözümler sunan, iş dünyasının gözünde güvenilirliğini sağlamış ve kendini daima geliştiren güçlü oda ve borsalara ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

---Karacabey TSO’nun Belgesini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Yavuz verdi---

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın sertifikasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Meclis Başkanı H. Fikri Sezer, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sinemce ile Genel Sekreter Özgür Carlı ve Akreditasyon Sorumlusu Özcan Kozluca’ya verdi.

Akreditasyon belgelerinin yenilenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, üyelerine daha iyi hizmet sunmak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti.

---Güncü: Büyük bir mutluluk duyuyoruz---

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, hizmet anlayışı, şeffaflık politikaları, üyeleriyle ilişkileri, bilişim altyapısı gibi çalışmaları kapsayan akreditasyon denetimi sonucunda “Beş Yıldızlı Akreditasyon Belgesi”nin yenilendiğini ifade eden Güncü, “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz 2005 yılından bu yana TS İSO 9001 Kalite Sistemine sahibiz ve ilk kez 2012 yılında Akredite Oda olduk. Bu tarihten itibaren Odamız, olumlu gelişmeler kaydetti. Son olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen denetimin ardından da “Akredite Oda” unvanımızı yeniledik. Odamızın çok şey kazandığına şahit olduk. Bu nedenle büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ben akreditasyon belgemizin yenilenmesinde büyük emeği olan değerli çalışanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize ve meslek komitesi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sistemi oda/borsalarımıza kazandıran başta TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanımız Sayın Faik Yavuz’a ve TOBB Akreditasyon Kurulu’nda görev yapmış ve yapmakta olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TOBB Yurtdışı İş Gezisi KOSGEB

İstihdam Seferberliği 2019