İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılacak İtirazlar Hk.

Sayın Üyemiz,

26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu, "İşyeri Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü" çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürütmektedir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı bulunulan üst işveren kuruluşları aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekmektedir.

Değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile en geç 2 Aralık 2019 tarihine kadar Odamıza yapılması gerekmektedir. Talepleriniz en ivedi şekilde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletileceğinden söz konusu tarihe riayet etmeniz önem arz etmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

TOBB Yurtdışı İş Gezisi KOSGEB