Mısır Üretici Kayıt Sistemi Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan Üretici Kayıt Sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

Yazının devamında T.C. Ticaret Bakanlığı ve Mısır Büyükelçiliği arasında Üretici Kayıt Sistemi ile ilgili 2020 Şubat ayı içerisinde bir toplantı gerçekleştirileceği bildirilerek; Konu hakkında firma sorunlarının ilgili Bakanlığa iletilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bu kapsamda Mısır'a ihracat yapan üyelerimizin Üretici Kayıt Sistemi ile ilgili karşılaştıkları sorunların buradan ulaşabilecekleri tablo formatında hazırlanıp Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilmek üzere en geç 31 Ocak 2020 saat 15:00'e kadar Odamıza gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,