"Karacabey'in Çevre Sorunları" konulu panel Ticaret Borsasında yapıldı.

Karacabey'de düzenlenen "Karacabey'in Çevre Sorunları" konulu panelde, çevre sorunlarıyla birlikte mücadele edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksek Okulu (KMYO), Karacabey Belediyesi, Ticaret Borsası ve Ekolojik Yaşam Derneği'nin (EKODER) birlikte gerçekleştirdiği panel ilgi gördü. Ticaret Borsası'nda düzenlenen panele CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, KMYO Müdürü prof. Dr. İbrahim Ak, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan'ın konukları selamlamasının ardından söz alan KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, okul düzeyinde planladıkları etkinliğin il ve ilçe geneline yayılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, çevrenin çok önemli olduğunu ancak yine de bilinçsizce kirletildiğini söyledi. Karacabey'in çevresine duyarlı bir şehir olduğunu ifade eden Demiröz, önceki yıllarda ilçeye kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkan halkın tepkisine dikkat çekti. Ardından KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak moderatörlüğünde sahneye çıkan Belediye Başkanı Ergün Koç, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal, U.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Feza Karaer, Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ve Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Dr. Talat Müftüoğlu, çevre sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Karacabey ve çevresinde bulunan doğal, kültürel, tarihi etkenlerin, su kaynaklarının ve ormanların korunması üzerinde duran panelistler, tüm kurumların birlikte mücadelesiyle çözüm yollarına ulaşabileceği mesajı verdi. Ekonomik ve sosyal sorunlar kadar çevre sorunlarına karşı da duyarlı olunması gerektiğini dile getiren panelistler, yaşanılabilir bir çevre için el ele verilmesi gerektiğine dikkat çekti. (Alper Tunalı, Karacabey Takip, 27.04.2012)

HIZLI ARAMA

HIZLI LİNKLER