Port Sudan Limanı'nın ve Hartum'a Bağlanan Karayolunun Kapanması Hk

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, Doğu Sudan'ın Beja Kabileleri üyelerinin, bölgedeki siyasal otorite boşluğu ve kötü ekonomik koşulları protesto etmek için Port Sudan Limanı'ndaki faaliyetlerin durmasına sebebiyet verecek şekilde bir isyan başlattıkları bildirilmiştir.

Anılan isyan çerçevesinde, Hartum'a bağlanan anayolu kapattıkları ve söz konusu limanın kapanmasından önce limana indirilmiş konteynerlerin gümrük işlemlerinin gerçekleştirilememesi nedeniyle büyük miktarlarda demuraj masraflarının oluştuğu bildirilmektedir.
Yazıda devamla, ihracatçılarımızın, mal teslimi yapan acentalar ile mücbir sebep durumundan dolayı yeniden bir değerlendirme yapılmasını talep etmelerinde ve Sudan'daki durumu takip ederek yükleme yapmalarında fayda görüldüğü belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,

SAYGILARIMIZLA

HIZLI ARAMA

HIZLI LİNKLER

KTSO Kart Kazandırıyor

Karacabey TSO Etkinlik Takvimi

Karacabey ve KTSO Tanıtım Filmi

Googler Anket

Yörex Fuarı

Kolay İhracat Platformu

Yetenek Kapısı

TOBB 100

İşbaşı Eğitim Programı

World Halal Summit

Ufuk 2020

DUYURULAR