Başarı Hikayeleri
ÜLKÜ'nün MUTFAĞI
Evde hazırladığı yemeklerin çevresi tarafından çok beğenilmesi sonucu Ülkü Koç, olumlu eleştiriler ve tavsiyeler sonucunda ev yemekleri üzerine bir lokanta açmaya karar verdi.
Evde oturmak yerine çalışarak aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla lokantayı faaliyete geçiren 3 çocuk annesi kadın girişimci Ülkü Koç, Odamızda düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılıp sertifikası aldı.
Daha sonra şehir merkezinde yer alan işyerini faaliyete geçiren Ülkü Hanım, yalnızca kendi hayalini gerçekleştirmekle kalmayarak çevresindeki bayanları da işyerinde istihdam etmeye başladı.
İş yerini açtığında öncelikle kendi yemeklerini yapıp satmak ve ev hanımlarının da hazırladığı yemeklerin satışına yardımcı olmak isteyen Ülkü Hanım küçük çocukları olduğu için çalışamayan ev hanımlarının da aile ekonomisine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak istediğini belirtti. Sarma, yemek çeşitleri, börek ve pasta gibi güzel becerileri olan hanımların ürünlerini yapıp kendisine getirmeleri durumunda onların da para kazanmalarına yardımcı olmak istiyor. Ülkü Hanım'ın amacı kadınların ekonomideki gücünü arttırmak.